Arotus:Mõnistõ vald

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Läteq: Wikipedia

Tundub, et Võrumaa omavalitsuste mallis on ka Põlva maakonna omavalitsusi. või on see tõesti ajalooliste omavalitsuste kohta? siis panin valla külad küll vale lehe peale vist. Avjoska 10:29, 2 mahlakuu 2007 (UTC)

Aiteh, Avjoska, et avitat võro vikipeediät kirotadaq! Nii niguq eesti vikipeediähki, mõtlõmiq miiq tah Võromaa all aoluulist maakunda ja Võro maakunna all Võro rajooni perrätulõjat. Nii et Võromaa umaval'tsuisi hulka kuulussõq Võro maakunna vallaq, suurõmp jago Põlva maakunna valdo ja mõnõq Valga maakunna vallaq. Hädä om mud'oki tuuh, et täämpädside valdo piiriq ei kattuq aoluulidsõ Võromaa piiregaq. Nt. puul' Valgjärve valda om aoluulidsõl Tartomaal.
Mõnistõ valla artikli om s'ooilmaaigsõ valla kotsilõ, nii et nuuq küläq ommavaq õigõh paigah külh. Õnnõ noid külli om rohkõmp ku 17. Miiq võtamiq arvõhõ kõiki külli, midä rahvas küläs tunnistas, mitte õnnõ noid, miä jäiväq amõtlikku tarvitustõ pääle 70-ndide lõpo haldusreformi. Tuud, määntseq küläq Mõnistõ vallah tegelikult olõmah ommavaq ja määne om näide umakeeline nimekujo, saa kaiaq Aoluulidsõ Võromaa Kotussõnimmi Andmõbaasist (kirje/nime staatus = põhinimi, koha liik = muud asulad, linn/vald = Mõniste vald). --Valdis 10:51, 2 mahlakuu 2007 (UTC)
Vabandust, et kirjakeeles kirjutan, olen ise ju teisest Eesti otsast. kasutan ise sellesama lingiga sarnast asja, KNAB (mis eestikeelses vikis on väga popp). kas siis kirja läheb Ahli või Ahelo külanimena, Borodino või Porutina? Avjoska 11:05, 2 mahlakuu 2007 (UTC)
Maq arva, et Ahli ja Borodino. Ku kirotadaq Ahli küläst artikli, sõs sääl piässi külh kõik nimevariandiq ärq näütämä. Tõnõ asi om tuu, et seeniaani sai tettüs külli artiklit päälkirjoga nt. "Ahli külä". Ma kae, et eesti vikipeediäh tuud "külä" sõnna päälkiräh ei olõq (om lihtsält "Ahli"). Ei tiiäqki, kumb parõmp om. --Valdis 11:21, 2 mahlakuu 2007 (UTC)
See, kumb parem on, oleneb nüüd sellest, kas Ahli on võru keeles ka muudmoodi kasutuses. näiteks mõnel juhul eesti vikis olen pannud tõesti artikli pealkirjaks "Muna küla", "Krabi küla" just seetõttu, et sõnadel on ka tähendus lisaks külanimele. Avjoska 11:26, 2 mahlakuu 2007 (UTC)
Tuu om kah mud'oki üts võimalik põhimõtõq. "Ahli" sõnna võro kõnõkeeleh muq teedäq ei olõq. Samah ommavaq viil olõmah Ahli uja ja Ahli veski. Vähämpält "Ahli uja" artikli võisiq külh võro vikih ollaq. Kas sääntsel juhul tetäq külä artikli päälkiräga "Ahli külä" vai sõski "Ahli"? Kuis eesti vikih om? --Valdis 12:11, 2 mahlakuu 2007 (UTC)
Enamasti sel juhul ikka Ahli oleks küla artikli pealkiri ja sealt oleksid viited Ahli ojale ja Ahli veskile. ma eeldan, et need on külaga seotud. Kui pole, siis küla artiklisse neid viiteid ei panda. Avjoska 12:33, 2 mahlakuu 2007 (UTC)
Mullõ tundus külh selgemb ja parõmb ollõv külli artiklidõ nimeq kirotaq sääntseh kujoh, nigu nä parhilla võro vikih ommaq: külänimi + külä ("Ahli külä", mitte "Ahli"), muidoki, ku sõnna külä jo külänimeh hindäh seeh olõ-i.--Võrok 13:49, 3 mahlakuu 2007 (UTC)