Lahkominek lehe "Jaanipäiv" kujjõ vaihõl

Läteq: Wikipedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Vahtsõnõ leht: Jaanipäev omkõgõ suurõmb suvinõ pühä. Ilma tulõ tegemiselda ei saa jaanipäivä pitä. Tuli kaits kura silmä iist and rammu ja puhastas halvast.
 
Resümee puudub
Rida 1: Rida 1:
Jaanipäev omkõgõ suurõmb suvinõ pühä. Ilma tulõ tegemiselda ei saa jaanipäivä pitä. Tuli kaits kura silmä iist and rammu ja puhastas halvast.
Jaanipäev om kõgõ suurõmb suvinõ pühä. Ilma tulõ tegemiselda ei saa jaanipäivä pitä. Tuli kaits kura silmä iist, and rammu ja puhastas halvast.
Jaanituld om õks tettü kongi korgõmba kotussõ pääl. Tuu oll tuuperäst nii, et tulõ kuma kaits põllu- ja karjamaid. Kõik tulli tulõ mano. Ku kiäki es tulõ, sõs toolõ arvati õnnõtus tulõvat.
Inemise ja ka eläjä saiva Jaanipäävä krantsi päähä. Ta kommõ om lätlaisilt üle võetu. Mujalpuul Eestin säänest kommõt ei teedä.
Jaanipääväl tüüd es tetä- käüti kerigun, surnuaian, minti keriguhe ja kaüti külän sugulaisi kaeman. Esiki laatu om peetü.

Kujo 19. märtekuu 2008, kell 21:15

Jaanipäev om kõgõ suurõmb suvinõ pühä. Ilma tulõ tegemiselda ei saa jaanipäivä pitä. Tuli kaits kura silmä iist, and rammu ja puhastas halvast. Jaanituld om õks tettü kongi korgõmba kotussõ pääl. Tuu oll tuuperäst nii, et tulõ kuma kaits põllu- ja karjamaid. Kõik tulli tulõ mano. Ku kiäki es tulõ, sõs toolõ arvati õnnõtus tulõvat. Inemise ja ka eläjä saiva Jaanipäävä krantsi päähä. Ta kommõ om lätlaisilt üle võetu. Mujalpuul Eestin säänest kommõt ei teedä. Jaanipääväl tüüd es tetä- käüti kerigun, surnuaian, minti keriguhe ja kaüti külän sugulaisi kaeman. Esiki laatu om peetü.