Lahkominek lehe "Lõunõeesti kiräkiil" kujjõ vaihõl

Läteq: Wikipedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
ts Võrok teisaldas lehekülje Lõunaeesti kiräkiil pealkirja Lõunõeesti kiräkiil alla
Resümee puudub
Rida 1: Rida 1:
'''Lõunaeesti kiräkiil''' vai tarto kiräkiil om päämidselt [[tarto kiil|tarto keele]] ja [[võro kiil|võro keele]] põh'apoolitsidõ murdidõ pääle põh'andõt kiräkiil, midä pruugiti 17.-19. saa-aastagal Tarto- ja Võromaal kerigu-, kooli- ja kohtukeeles. Lõunaeesti kiräkeele üts vanõmbit ja tähtsämbit kiräliidsi mälehtüsmärke om [[1686]]. aastagal ilmunuq ''Wastne Testament''. Täämbädse päävä kontekstin om lõunaeesti kiräkeeles nimetet ka [[võro kiräkiil|võro kiräkiilt]].
'''Lõunõeesti kiräkiil''' vai tarto kiräkiil om päämidselt [[tarto kiil|tarto keele]] ja [[võro kiil|võro keele]] põh'apoolitsidõ murdidõ pääle põh'andõt kiräkiil, midä pruugiti 17.-19. saa-aastagal Tarto- ja Võromaal kerigu-, kooli- ja kohtukeeles. Lõunõeesti kiräkeele üts vanõmbit ja tähtsämbit kiräliidsi mälehtüsmärke om [[1686]]. aastagal ilmunuq ''Wastne Testament''. Täämbädse päävä kontekstin om lõunõeesti kiräkeeles nimetet ka [[võro kiräkiil|võro kiräkiilt]].


==Kaeq ka==
==Kaeq ka==
*[[Lõunaeesti kiil]], [[võro kiräkiil]]
*[[Lõunõeesti kiil]], [[võro kiräkiil]]
*[[Tarto kiil]], [[võro kiil]], [[seto kiil]], [[mulgi kiil]]
*[[Tarto kiil]], [[võro kiil]], [[seto kiil]], [[mulgi kiil]]
*[[Eesti kiil]], [[soomõ kiil]]
*[[Eesti kiil]], [[soomõ kiil]]

Kujo 22. märtekuu 2012, kell 00:51

Lõunõeesti kiräkiil vai tarto kiräkiil om päämidselt tarto keele ja võro keele põh'apoolitsidõ murdidõ pääle põh'andõt kiräkiil, midä pruugiti 17.-19. saa-aastagal Tarto- ja Võromaal kerigu-, kooli- ja kohtukeeles. Lõunõeesti kiräkeele üts vanõmbit ja tähtsämbit kiräliidsi mälehtüsmärke om 1686. aastagal ilmunuq Wastne Testament. Täämbädse päävä kontekstin om lõunõeesti kiräkeeles nimetet ka võro kiräkiilt.

Kaeq ka

Välislingiq